Welkom!

Welkom op de website van bandenservice-emmen.nl
Het Project

Circulaire Band is het initiatief van SAPA en Stichting Papyrus in combinatie met Bandenservice Emmen als pilotbedrijf.

Het project heeft als hoofddoel het overbrengen van kennis om het vak     “Bandenspecialist” in Nederland op de kaart te zetten. Door het ontwikkelen van het kwaliteitskeurmerk voor de tweedehands band, krijgt dit product de waardering die het als milieubesparende manier verdient. Met het inzetten van de tweedehands band als middel om werkgelegenheid te scheppen, geven wij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans om zich het vak van bandenspecialist eigen te maken.

Het betreft een nieuwe functie binnen de automotive.

 

De Band en de Mens

In ons project staan de autoband en de mens centraal. Zonder de band hebben de mensen binnen ons project geen mogelijkheden om te leren en te werken. Zonder de mens is de band slechts een afgedankt stuk rubber.  Beiden worden binnen het project opnieuw gewaardeerd zodat zij onderdeel zijn van onze bruisende maatschappij; zij hebben elkaar nodig om boven zichzelf uit te kunnen stijgen.

 

De Band

De autoband is een prachtig product dat we zeer zeker nodig hebben om ons elke dag veilig te kunnen verplaatsen. In zijn bestaan doorloopt de band diverse stadia waarbij gelukkig niet elke band als restafval eindigt. Het zijn juist die banden, die nog niet afgedankt hoeven te worden, die wij als “grondstof” verwelkomen in ons project.

Om deze banden weer in omloop te brengen, zal deze door middel van  een kwaliteitsproces opnieuw gewaardeerd worden. Na het ontvangen van het “keurmerk” kan de band weer de weg op. Door deze manier van werken, worden heel veel banden hergebruikt die anders met de niet meer bruikbare banden als restafval zouden worden verwerkt. Dit is goed nieuws voor het milieu!

Bandenservice Emmen B.V. | Nijbracht 50 | 7821 CA | Emmen | KvK nr. 60867485 | BTW nr. NL85495172B01