Trekt je auto naar links of rechts? Wij helpen je graag om hem recht te houden!

Moet je auto uitgelijnd worden?

Merk jij dat je stuur naar één kant trekt tijdens het rijden? Of voel je dat je auto te zwaar of juist te licht stuurt? Zijn de banden van je auto schuin afgesleten? Dan is de kans groot dat je auto uitgelijnd moet worden. Onze bandenspecialist kan, zonder afspraak, controleren aan de hand van je banden of je auto uitgelijnd moet worden.

 Hoe merk je dat je auto moet worden uitgelijnd?

Wat is het uitlijnen van je auto?

Soms horen we van klanten dat de banden uitgelijnd moeten worden, of dat de wielen uitgelijnd moeten worden. Vaak wordt er bedoeld dat de auto uitgelijnd moet worden. Maar wat is uitlijnen nu eigenlijk? Bij het uitlijnen van je auto wordt door onze uitlijnspecialist met de juiste apparatuur een meting gedaan hoe de stand van de wielen staan. Bij een afwijking van de meetresultaten wordt dit probleem opgelost door het afstellen van de wielen, zodat ze in een recht spoor lopen. Dit zorgt voor een optimale wegligging wat jouw verkeersveiligheid bevordert!

 Wat kunnen oorzaken van een ontregelde uitlijning zijn?

Waarom is een goede uitlijning zo belangrijk?

Uitlijnen is een specialisme

Het goed uitlijnen van je auto is een specialistisch vak. Een goede uitlijnspecialist heeft er feeling voor en vindt het leuk. Onze uitlijnspecialist vindt het uitlijnen van auto’s een leuk onderdeel van zijn werk en voor hem is het een uitdaging om voor iedere auto een zo goed mogelijk meetresultaat te behalen na het afstellen van de wielen. Er wordt altijd een voormeting gedaan van de stand van de wielen. En na het afstellen van de wielen wordt er nogmaals een meting gedaan. Zo kun jij als klant precies zien dat de uitlijning goed is uitgevoerd. Als je het leuk vindt om een uitlijnrapport te ontvangen, dan is dat mogelijk wanneer jij je e-mailadres achterlaat bij de receptie. Je ontvangt dan dezelfde dag het digitale uitlijnrapport in je mailbox.

Wij werken uitsluitend met professionele uitlijnapparatuur, waarbij we ieder jaar een update van de nieuwste data van automodellen uit laten voeren. Dat betekent dat we alle bekende automerken zoals bijvoorbeeld Audi, BMW, Peugeot, Citroen, Hyundai, Mercedes, Volkswagen, met een bouwjaar tot en met 2018/2019 kunnen uitlijnen. Ook exclusievere merken, zoals Maserati of Porsche, kunnen bij ons uitgelijnd worden. Onze uitlijnspecialist heeft meer dan 10 jaar ervaring, waarbij hij dagelijks uitlijnt. Voor jou als autoliefhebber/-rijder is het fijn om te weten dat je auto wordt uitgelijnd door een specialist die het met veel nauwkeurigheid en plezier doet!

Wat kost het uitlijnen van je auto?

Bij ons kost het uitlijnen € 69,95,- inclusief btw, waarbij er maximaal 1 uur gewerkt wordt aan je auto. Bij 99% van de uitlijnbeurten lukt het goed uitlijnen binnen het uur. Mocht het uitlijnen meer tijd kosten, dan wordt er werkplaatstarief in rekening gebracht voor de extra tijd die nodig is geweest. Dit doen we alleen in overleg met jou!

Benieuwd wat onze andere tarieven zijn? Klik hier voor de standaardtarieven die wij hanteren. We houden van transparantie en duidelijkheid!

Bandenservice Emmen B.V. | Nijbracht 50 | 7821 CA | Emmen | KvK nr. 60867485 | BTW nr. NL85495172B01