Zelf wisselen? Of toch maar even laten helpen door onze bandenspecialist.

Bandenwissel complete set

Heb jij ook een tweede set winter- of zomerbanden en zijn deze al gemonteerd op een set wielen? Dan helpen we je graag met je bandenwissel. Je kunt ervoor kiezen om zelf de bandenwissel te doen, maar onze bandenspecialist doet dit ook graag voor jou.

Wat is een bandenwissel?

Veel mensen kiezen voor winterbanden om meer grip te hebben in de winter. Dan kun je ervoor kiezen om vier losse winterbanden op je eigen velgen te laten monteren, maar je kunt ook kiezen voor een extra set velgen. Dat betekent dat je makkelijker en sneller in de winter- en zomerperiode je auto kan voorzien van winter- of zomerbanden door middel van een bandenwissel. Een bandenwissel kun je in principe zelf doen, maar je kunt ook kiezen voor hulp van onze bandenspecialist. Het voordeel is dat hij je banden controleert en de banden op spanning brengt. De bandenwissel is snel klaar. Een wielwissel voor de hele set kost bij ons 37,50 euro. Wanneer je ervoor kiest om je wielen opnieuw te laten balanceren, dan kost dit inclusief de wissel 64,95 euro. Wanneer je dit gecombineerd doet is het goedkoper dan apart balanceren. Dan kost balanceren namelijk 14,99 euro per stuk. Dus met een combi ben je goedkoper uit en weet je dat je veilig en trilvrij de weg op kunt.

Voordelen bandenwissel

Voordelen voldoende bandenspanning

Verschil in stalen of lichtmetalen velgen

Qua kosten maakt het niks uit. Een bandenwissel met een lichtmetalen set of een stalen set kost hetzelfde. De meeste mensen kiezen voor stalen wielen, omdat deze goedkoper zijn in aanschaf. Winterwielen zijn doorgaans beter bestand tegen de pekel en andere weersinvloeden. Tegenwoordig kun je ook speciale lichtmetalen wielen kopen voor de winter, omdat de meeste mensen dit mooier vinden. De lichtmetalen winterwielen zijn vaak eenvoudige wielen (bijvoorbeeld een vijfspaak), zodat je ze goed schoon kunt maken. We adviseren niet om in de winter met gepolijste wielen te rijden, omdat deze wielen niet zo goed tegen winterse omstandigheden kunnen. Het zou toch zonde zijn wanneer ze er niet meer mooi uitzien na een strenge winter. Wanneer je dure gepolijste wielen hebt in de zomer, wil je in de winter waarschijnlijk geen zwarte stalen velgen. Dan kun je dus kiezen voor mooie lichtmetalen velgen, zodat het er ook nog fraai uitziet. Als je een extra set koopt, kijken we vaak of er een inch maat kleiner voor de winter onder past. Dit is goedkoper en bevordert de grip. Met kleinere wielen en een smallere band heb je namelijk meer grip in winterse omstandigheden.

Velgenconfigurator

Zelf velgen zoeken? Onze leveranciers hebben hele mooie tools beschikbaar, waar je zelf gemakkelijk en snel kunt kijken welke velgen onder je auto passen. Door je kenteken in te voeren of je auto te selecteren, zie je direct welke modellen passen op jouw auto. Als je een model hebt gevonden die je mooi vindt, kun je ons bellen, mailen of appen voor een prijsopgaaf. Via de volgende link ga je naar de 3D configurator van Alcar. Deze leverancier heeft wielen van de merken AEZ, Dotz Tuning en Dezent. Wil je nog meer keus, kijk dan eens naar de 3D configurator van de Wielengids. Zij leveren lichtmetalen velgen van onder andere de volgende merken: MAK, RIAL, BBS, Oxxo, Avanti Racing, Enkei, Autec en Spath. Met deze tool kun je heel mooi zien hoe de wielen onder je auto staan. Zie het voorbeeld van hieronder.

Zoek zelf mooie velgen voor je bandenwissel

Ben je benieuwd naar de andere tarieven van bijvoorbeeld de montage van losse banden in plaats van een complete bandenwissel, check dan onze tarieven.
We houden van duidelijkheid en transparantie, jij toch ook?

Bandenservice Emmen B.V. | Nijbracht 50 | 7821 CA | Emmen | KvK nr. 60867485 | BTW nr. NL85495172B01